Friday, February 4, 2011

Sunshine


Ulmekas mis ulmekas. Leian, et isegi huvitavama poolne. Sisse tuleb säärane asi nagu pikem elu kosmoses, seal juures toidu kasvatamine, taimedest hapniku ammutamine. Rühm on saadetud kosmosesse, tingimused eluks on viidud nii tipptasemele kui võimalik, aga tuleb välja ikka ja jälle see sama probleem, kus psühhika ei pea vastu ning tiimiliikmete vahelised tülid on kerged tekkima. Pikapeale viskab kopa ette, kui väikestesse ruumidesse on paigutatud palju inimesi. Väga huvitav värk.
Avakosmosesse minnakse ka, nii skafandrites kui ka ilma. Filmi huvitavamad stseenid. 
Mis need inimesed seal kosmoses siis teevad? Nende ja nende väga imeliku kujuga kosmoselaeval lasub ülessanne päästa terve inimkond. Nimelt päike hakkab kustuma. Natukene rikutakse näitlejatega film ära. Astronautideks hästi ei sobi tudengivanused noored, kes pigem laseks end tappa ja tükeldada mõnes mitte väga huvitavas ehmatuskohtade rohkes õudukas.
Ma nii sügavalt ei viitsinud uurida, aga kes teavad arvutimängu Dead Space, siis mingeid paralleele võib filmi ja mängu vahel tõmmata. Ma pole seda mängu mänginud, pidavat hea olema.
Film on ka hea. Soovitan!
Ulmegurudele küsimust ei tule. Paistab, et asi hakkab selgemaks saama :)
















Ei vastuta linkides leiduva sisu eest!

2 comments:

  1. Eeeee.........Dead Space on zombikas. Väga vastik ja vägivaldne zombikas. Sunshine on (enamjaolt, oleks võind ola läbinisti) rahulik ulmekas. Paralleelid puuduvad. Ausalt.

    ReplyDelete
  2. Oleneb...
    Oleneb mis vaatevinklist vaadata.

    ReplyDelete