Sunday, February 20, 2011

One Flew Over the Cuckoo's Nest

Väidetavalt üks parim Ameerika film. Ainuüksi Rootsis näidati seda filmi kinodes 12 aastat jutti. Uskumatu! Mulle meenub seik 12-13 aasta tagusest ajast, kui laenutasin selle VHSna kuskilt. Aga mitte ei osanud teost vaadata, pidasin seda mingisuguseks vanaks saastaks hulludega ja poolikuks see jäigi. See eest nüüd ütleksin, et kui see film pole üks parimaid USA filme, siis kahtlemata hea on see küll. Film räägib lõbusa loo hullumaja asukatest ning peaarsti hullude üle valitsemisest. Pärast filmi plote ja sünopsiseid lugedes tuli nendest välja justkui oleks peaarst hirmsat moodi hulle kiusata tahtnud, kuid filmist see küll sääraselt ei kumanud. Lihtsalt järgis reegleid või midagi jäi väga kahe silma vahele.
Karakterid on megad. Ja Danny DeVito on üks ilge lühike punn, kelle tegelaskujud pole just hiilanud ägeduse ning erilisusega, siis nüüd ma arvan, et see on ainuke roll, kus ta tõeliselt vaadatav on. Mis teha, talle sobis see roll ideaalselt. Ning kindlasti peab soovitama filmi! 













Ei vastuta linkides leiduva sisu eest!

4 comments:

  1. See vist oli ikka vanemõde, kes neid kiusas, mitte peaarst?
    Ta on ise tunnistanud, et tal on piinlik olnud selle rolli pärast... :D

    Aga mis paljudel kahe silma vahele jääb, on see, et see hullumaja on ühiskonna võrdpilt. Tegu on allegoorilise teosega.

    (minu jaoks on D. De Vito mitmeid tugevaid sooritusi teinud, aga maitse üle ei vaielda)

    ReplyDelete
  2. See film ja raamat oli meie kooliprogrammis ja see on V.Putini lemmik :)

    ReplyDelete
  3. Allegooriat kumab sealt läbi kohe kindlasti.

    Anonymous - aga mis koolist jutt on?

    ReplyDelete
  4. Kusjuures tuleb (jällegi) Nicholsonile au anda - suutis üliedukalt välja mängida rolli kuhu ta oma psühhopaadilõustaga ei sobinud.

    Kõigile tulihingelistele mässajatele soovituseks nii raamatu, filmi kui näidendina - näh kuidas teiega üks null tehakse.

    ReplyDelete