Sunday, September 19, 2010

Full Metal Jacket

Kui ma ühes eelmises postituses mainisin, et Kellavärgiga Apelsin oli minu esimene Kubricku film, siis nüüd on mul häbi sellepärast, et ma valetasin teile. Full Metal Jacket ja The Shining't olen ma varem näinud. Kuidas ma nii loll olin, et ma seda ei teadnud? Igatahes vaatasin mõlemat uuesti.
Vietnamisõjal on lihtsalt nii hea soundtrack. Tahan ajamasina leida ning 70ndatesse rännata... kohe. Törts LSDd keelele ja badavai Rolling Stones'i kontserdile. Ajaa - Vietnamisõda on vist ainuke sõda, millest ma ise oleks osa tahtnud saada. Oleks ka kiivrile tahtnud midagi joonistada, kõmmutada tšunglis. Ma mõtlen, et ma oleks tark sõdur ja jääksin ellu. Ameeriklased võtsid seal ikka ülitšillilt kõike!
( vaata ka -> LINK )









TORRENJÖNKS
Ei vastuta ühegi lingi sisu eest!

15 comments:

  1. Ajaa - Vietnamisõda on vist ainuke sõda, millest ma ise oleks osa tahtnud saada /.../ Ma mõtlen, et ma oleks tark sõdur ja jääksin ellu. Ameeriklased võtsid seal ikka ülitšillilt kõike!

    Mõõhõh tšill mis tšill, kui sõjandusalast katastroofi ning jäädavaid psüühhikahäireid nüüd just tšilliks nimetada saab, aga kahju jah, et sa Namis polnud, sa oleks seal esimese viie minutiga surma saanud ning mul oleks üks hülgemöla lugemata jäänud.
    Aga jätka samas vaimus, tunnengi Kerli filmiblogist(Uued filmid vms) puudust ning tore, et sa temast jäänud tühja augu kenasti kinni lapid.

    Edu ja parimate soovidega MNC !

    ReplyDelete
  2. Jah, pole käinud, pole näinud. Tõsi. Aga kas pole mitte mõnus pilt loodud või? Isegi Platoonis oli seda tšillimise aega... Kes siin Namist rääkis muidu?

    ReplyDelete
  3. Viet-NAM ehk "NÄÄÄÄÄÄÄM", kui ennast ameerikamaa sõdurite moodi väljendada.
    Tšillimisaeg...muhahahaha....Tšillmisaeg, ma arvan ,et mõni Nami veteran lööks sul sellise sõna kasutamise eest kolba sisse või midagi muud säänset.

    ReplyDelete
  4. Nii hull on see asi siis nende USA sõjakangelastega või? Vot... teadja mehed teavad kõige paremini. Ma olen kõigest üks noor ja ullike Eesti poiss, kes on Vietnamit näinud ainult filmist. Aga ma luban sulle, et ma kindlasti vaatan veel filme sellest sõjast ning ehk varem loodud pilt sealsest elust muutub. Alustame sellest, et sina kui sõjandusega tegelev, soovitad mulle midagi. Nõus?
    A ja Kerli filmiblogi... Hähähähää. Ma väga tänan!

    ReplyDelete
  5. "Apocalypsis now", juhul kui juba nähtud pole. Aga selle tšilli point oli see, et kärutati endale sisse kõik kättesaadavad sürrogaadid ja opiaadid ning seda mitte selleks, et relaxida vaid selleks, et kogu see džunglis toimuv porno nähtamatu vaenlase vastu kasvõi korrakski ära unustada.

    ReplyDelete
  6. Ok. Vaatasin ära. Tänan hea filmisoovituse eest. Kas tulistad veel midagi?

    ReplyDelete
  7. vaatasin Ilsa She Wolf of SS-i ja mul jäi ilge tšill mulje natsikoonduslaagritest, kus tuleb seksida suuretissiliste blondiinidega.

    Hüppame ekki su ajamasinaga Auschwitzist ka läbi.

    ReplyDelete
  8. Mitte üldse, mitte üldse.

    Ilsa oli tšill. Nõrgema libiidoga meeste vastu küll mitte.

    Aga lisabki põnevust. Et kui seks välja ei tule, siis pole tavaline lihtne väljavingerdus, et ma olen veidi joonud või et näe tööasjad, vaid naks vänt maha.

    ReplyDelete
  9. Auschwitz ja NÄÄMi metsad oleksid muidugi kogemus.

    Midagi, millest vanas peas lapselastele rääkida niiöelda.

    ReplyDelete
  10. Mis ma pean seda filmi vaatama hakkama nüüd või?

    ReplyDelete
  11. Tea, kas nii kaugele tasub laskuda.
    Sa võid, a parem vaata companerost.
    Sel pole vietnamiga sittagi pistmist, aga see on hea film.

    ReplyDelete
  12. Mitte laskuda, vaid minna ma tahtsin öelda, sest Ilsa vaatamises pole siiski midagi häbiväärset, ega taunitavat, ta lihtsalt ei ole mingi üle ootuste hea film.

    ReplyDelete
  13. Iroonitsed veel või tegelikult ka soovitad mulle Compa~nerost? Miks sa soovitad?

    ReplyDelete
  14. Iroonitsemise all sa siis mõtled, et kas ma valetan sulle, et see hea film on?

    Tead, nii ei ole ilus teisi valetamises süüdistada.

    ReplyDelete