Saturday, January 8, 2011

Papillon

Vanglafilm. Põnevust tekitav. Ainuke asi on see, et selleaegsed vanglafilmid olid märksa teistsugused kui tänapäeval. Ja tänapäeva värk mõjub reaalsemalt, meeldib rohkem.
McQueeni siiani kõige paremini mängitud karakter üldse. Papillonmees osutus küll usutavaks. Noh, mõnes stseenis peaks nurisema, aga pole viga vist.
Põhi tegevus toimub Prantsuse koloonias - Prantsuse Guiana, kus asus ajalooline vangla. Sealses higi-, haiguste-, malaaria- ja mis-kõik-veel-koldes on kahtlemata hull hakkama saada, suremus suur, töö on raske, põgenemine on veelgi raskem, sest ümberringi on ohtlik soo ja tšungel. Lisaks asub vangla Devil Islandil, mis on mandrist mitmeid nädalaid eemal. Kuid vaatamata sellele meie lemmik McQueen, pärast mitmeid aastaid vintsutusi ja üksikkong sinna otsa, võtab kätte ja teeb selle Dustin Hoffmanniga ära. Super-tegelased!
Mis mulle selle põgenemise juures meenus - Cool Hand Luke ja The Great Escape. Mõlemas oli vangla, kus kinnipeetavad hoiavad kokku, omavahelisi tülisid justkui pole või on kergesti lahendatavad; mulje jääb selliseks, nagu polekski seal nii hull. Papillon toob selles osas natukene muudatusi sisse, teeb asja palju võikamaks.
Igatahes soovitan vaadata! 




































Ei vastuta linkides leiduva sisu eest!

2 comments:

  1. Kui raamatut lugend pole, siis loe. Soovitan, eriti kui film juba nähtud .
    Aga Bretooni tatokas oli lahe...

    ReplyDelete