Tuesday, March 8, 2011

Stranger Than Paradise

Absurdne film, millel point kergelt puudub üldse. Lühike lugu igavlevast poisist, kellele saabub New Yorki külaline, sugualne Ungarist. Külaline, kena näitsik on teel vanaema juurde Clevelandi. Olgu, sugulane läks edasi, aasta pärast sõitis poiss sõbraga talle külla. Passisid veits aega külas ning siis otsustasid koos Floridasse sõita, kus pliks kaotsi läks. Kuid see pole veel kõik. Nüüd tuleb sisse pisike püäntlik skeemitamine, kus saatuse tahtel inimesed kuidagi jälle kokku ei saa, mõned lendavad eksikombel hoopis Euroopasse. Säärane lugu oligi, mis väga huvitavat ei kõla. Film on pikema ajalisem projekt kui tavalised filmid. Võtted said alguse ülikoolist, kus üks filmiväntajatest viimast aastat oli, ja teos tuli välja alles mõned aastad hiljem ning kohe võtsid ära ka auhinna.



2 comments:

  1. Jarmuschi filmid on vanemas eas kättesaadavamad.
    Aga point - vahel see meeleolu, vahel dialoog, tema filmides suurt ei toimu, tõsi on. "Coffee and Cigarettes" on nagu suvalised vandid dokki lükatud. Ometi...

    ReplyDelete
  2. Ometi vaatasin lõpuni ja kiidaks veel takka. Ja Coffe and Cigarettes pani kohvi ja sigarette suitsetama. See on ju ainult pluss.

    ReplyDelete