Tuesday, November 16, 2010

District 9

Eile oli juba õige mitmes kord, kui seda filmi vaatasin. District 9 näol on tegemist ühe väga erilise filmiga ainult positiivses võtmes ja kuulub kategooriasse - "peab vaatama".
Lugu sai alguse 20 aasta tagusest aja eest, mil hiigel tulnukate kosmoselaev jäi hõljuma Johannesburgi kohale. Muidugi läksid spetsametnikud asja uurima ja pärast kolme kuud kangutamist end ka sinna sisse murtsid. Uskumatu, mis nad sealt seest leidsid. Mingid erilised molluskid, suurtele putukatele sarnanevad tulnukad.
Aga lõppudelõpuks läks asi nii käest ära, et paljunemise tagajärjel, filmi lõppedes oli neid 2,5 miljonit juba.
Tulnukatel oli iseloom ikkagi palju diibim, kui inimestel. Emotsioonid olid palju tugevamad ning paistsid erilised tarkpead ka olevat, leiutasid uhket biotehnoloogiat, mis olid ikka üle pea inimeste omast.
Hullult läks peale see mock-dokumentaalistiilis filmimine. Need lisasid ikka sellist mõnusat fiilingut juurde.
On mõningaid väikeseid nüansse, mis vähemal või suuremal määral häirib. Kui juba ulmeks on mindud, siis tulnukaks-muutumise-kiirus on väga ulmeline. Samuti lonkas see lühike action-stseen, kui mindi nö. Alien Fuel'i tagasi varastama. Aga lugu on üldiselt nii hea, et selle anname igaljuhul andeks.
Film lõppes sääraselt, et vähemalt üks ots jäeti lahti. Andis mõtlemisainet pärast filmi lõppu.... et mis edasi võis saada. Kas järge on ka oodata? See vist oligi ise juba järg või? Vaadake Alive in Joburg, lühike lühifilm.
Vaata ka => LINK








 



Ei vastuta linkides leiduva sisu eest!




1 comment:

  1. isegi naistele peaks see film peale minema. ufo-beebi on ju niiiiiiiii nummi! :D

    treileri ja nime pärast ma kohe kinno ei jooksnud. tänud meessõpradele, kes filmi mulle mitmel korral tutvustanud on - jube hea film!

    ReplyDelete