Tuesday, April 5, 2011

Essential Killing

Ameerika vs Kaltsupead. Ei olnud selle filmi kohta mingisugust materjali otsinud. Oli kuskil listis mind pikalt ootamas, kuid ega väga ei kibelenud vaatama. Siis mõtlesin, et kui see nii kergesti saadaval on, siis vaataks ära. Teos üllatas täiega. Absoluudselt mingisugune teistsugune lugu, kui ma ootasin. Täiesti pingeliseks läks sellepärast, et ma antipettusin. Kui vaatamine hakkas läbi saama, siis lausa rõõmustasin, sest ootasin pingsalt ühte, aga hoopis tuli teine, võibolla isegi vingem asi, lugu välja. Tegelikult ma tahtsin näha küll, kuidas USA sõdurid sõjavangide peale kusevad, neile koerad kallale ässitavad, neile püssi toru igast kehaõõnsusesse sisse topivad ja noh... need vangid on sunnitud seal üksteisega nussima ka. Hirmsatmoodi tahtsin midagi säärast näha, kuid võta näpust... ei näinudki. Hoopis muu värk. Peab vist muu filmi selle jaoks leidma. Aga kusjuures ma ei oskagi öelda, kust mul see eelarvamus tuli, et sääraseid hirmsamapoolseid sõjaõudusi näeb. Väga huvitav oleks teada, mis riigis toimus enamus sellest filmist. Poola? Leedu? Läti? Venemaa? Njah, aga miskipärast ei taha üldse spoilerdada, sest asi läheb ekstreemseks ja Ultimate Survaivali vaatamisest oleks peategelasele kindlasti abi olnud. Aga film on hea, meeldis. Aga Koberile? Ma pole uurinud midagi.



7 comments:

  1. 6,5 panin. Seitsmest hakkab hea pihta, 8 oleks väga hea, 9 juba tõsiselt mega ja 10 harvanähtavalt hea.
    Meeldis, ei laida, aga ei plaksutanud ka.
    Ootasin ka miskipärast (Ruusi PÖFFI-soovituste päarst vist) midagi muud, ikkagi sõna "killing" see, onya :D

    Täiesti vaadatav, aga mällusööbiv siiski mitte.

    ReplyDelete
  2. Gendri, kui sa kedagi näiteks kaltsupeadeks nimetad, eeldab enamus inimesi, et sa tead sellest usust nii mõndagi, oled vähemalt Koraani (ja võrdluseks Piiblit) lugenud ja selle põhjal omad järeldused teinud - aga meie ju teame, et sa pole "absoluudselt" aabitsatki avanud, nii et võiks ju natuke viisakam olla.

    ReplyDelete
  3. Islamisusuliste araablaste puhul poliitkorrektsus ja võrdõiguslikkus ei kehti!
    Oeh, tunnistame ausalt - Koraan ei ole eriti hea raamat, vähe huvitavam kui Aabits, aga selline võõras ja suht igav. Vana Testamendiga samale pulgale panna ikka ei tasu ning kui Gendri ütleb nüüd, et ta on värvinud Piibli teemalist värviraamatut, siis on kõik tema patud talle andeks antud.

    ReplyDelete
  4. Selles, et sina lugeda oskad, MNC, me ei kahtlegi. Eesti islamikogukond saab sellega ka muideks täitsa hakkama. Kõik moslemid ühe nime alla tõmmata on sama hea, kui amishid luterlastega ühte patta panna (mitte et see taas sulle oleks suunatud, harin lihtsalt tänapäeva noorust - iial ei tea, millal mõni harimatu mats Gendri blogisse lugema satub).

    Mul, btw, oli Jeesuse teemaline värviraamat, ma ei mäletagi, kust ma selle sain. Igatahes ma mäletan, et seal oli värvimiseks pilt, kus Jeesus oli ühe ärajooksnud lamba põõsa tagant tagasi karja hulka toonud ja tekst ütles, et Jeesus pääsis lamba eksiteele sattumast - ja mina mõtlesin, et on tropp, ei lase lambal isegi rahus põõsa taga rohtu süüa, seda enam, et heinamaa oli suur ja lai.

    ReplyDelete
  5. Mis see Rents siin jälle kädistab nüüd. Sitt olla või oled ka end ühele mustikale naiseks sokutanud, et nii puudutatuna ennast tunned? Pilukale pilukas ja nekule neku võib ikka öelda või? Mis sellel kaltsupea nimetusel viga on? Jumala õige nimetus nende kohta ju? Ütlen kaltsupea, kohe on aru saada, kellest jutt on. Musulman on nii pikk ning raske välja hääldada... raudselt veel eksib see sõna eesti keele grammatikareeglite vastu kuskil silbis.

    ReplyDelete
  6. Eks ta tõsi ole tglt, kui ma "Gendri" ütlen, ei saa keegi aru, kellest jutt käib, aga "kirjaoskamatu filmblogija" peale mõistavad kõik, kellest räägin.

    ReplyDelete