Sunday, January 23, 2011

2001: A Space Odyssey






Film, mis on 7 korda aeglasem kui mistahes Star Warsi episood; kõlavad helid, mis käivad kõrvadele nagu suitsuandur. Miks küll 50 aastat tagasi inimestele meeldisid säärased piuksud, alarmid, vilinad, sireenid jne...  mis panevad su aju lihtsalt plahvatuseäärele tiksuma.
Vandenõu kompuutri vastu. Ma arvan, et ma läheksin vist peast täiesti hulluks, kui mingi punasilmkompuuter saadaks mind sõnaotseses mõttes pikalt ja ei laseks mind enam kosmosest nö "tuppa". Jätab mind kosmoselaeva uksetaha. Täitsa õudne värk. Dekoratiivid ja olustik on tasemel. Kõik see kosmosevärk antakse nii hästi edasi, pareminigi kui mõnes arvutimängus, kus laamendamiskohaks spaceship. 
Tegelikult mulle tundub, et tänaseks polegi väga see kosmoselaeva interjör muutunud, sest seda filmi vaadates tuli mulle korduvalt meelde Moon.Või siis interjöri osas pole tõesti enam kuskile areneda??? Ulmevennad... vastake. :)
Ühe asjaga pandi mööda - kompuutri väljalülitamisel hakkas kompuuter sellist kelbast panema justkui tegemist oleks mingisuguse herovennaga. Naljakas koht filmist. Leian, et robotitel ei saa olema kunagi tundeid, samuti ei taha nad kunagi kättemaksta. 
Väidetakse, et kolonistide saabumisel Ameerikamaale indiaanlased pidavat mitte nägema nende laevu, sest purjekate kujutis puudus nende mälust. Ei usu! Aga kui see vastaks tõele, siis mida me ei oskaks praegu näha sellel samal põhjusel? Jäin sellele filmi ajal mõtlema. Kosmos on ikka nii räige teema, et inimesel on seda nii raske hoomata.
Aa! Väga vaimukas koht filmist oli veel ka algus! 
Üldiselt peab vaatama!













Ei vastuta linkides leiduva sisu eest!

2 comments:

  1. Kui kunagi ei ole mõelnud, et hiigelkalast või troopikatormist suuremat kahju võiks mere pealt tulla, siis loomulikult ei märka sa mingeid ulpivaid rasukuhilaid.

    Mõlemad olid töölaevad, võimaluste piires niigi detailideni välja kujundatud. Kes sul maksab sellisel alusel liigse metalli ja ebapraktiliste disainielementide eest?

    "kompuutri väljalülitamisel hakkas kompuuter sellist kelbast panema justkui tegemist oleks mingisuguse herovennaga" ???

    Ainult loogilise kalkuleerimisega annab samamoodi kõigega pahuksisse minna. Meie tunded on ju samamoodi mingi kalkulatsiooni ülivormis väljendus. Ainult vahe on selles, et robotroonika ei vaja oma toimimiseks, et kõik oleks vajalik, paha, tähtis, tajutav, jne... emotsioonid on vool, mis paneb meid asju tegema. Niiet mõtle mis "asju" nemad oma voolust saavad, millest meil aimugi pole.

    ReplyDelete
  2. Mõlemad olid jah töölaevad, milel interjör oli lihtsalt tasemel!

    ReplyDelete